AD Top 100

Reinier de graaf scoort hoog in de AD Top 100

Reinier dê Graaf mag zich het beste ziekenhuis in de regio noemen. Dat meldt het AD in de jaarlijkse AD · Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis staat bovendien landelijk op de vierde plek de topklinische ziekenhuizen. “Ik ben ontzettend blij met dit resultaat en enorm trots ‘>P alle medewerkers van ziekenhuis die zich elke dag inzetten om de beste zorg te leveren aan onze patiënten”, zegt directeur Carina Kilders.

 

Reinier de Graaf scoort goed op oncologische zorg en het screenen van patiënten op pijn na een operatie, bloedvergiftiging, ernstige verwardheid en ondervoeding. Hilders: “Als topklinisch ziekenhuis blijven we steeds verbeteren, vernieuwen en vooruitzien. Alleen zo kunnen we onze patiënten topzorg blijven bieden. Door intensief samen te werken met andere ziekenhuizen, regionale zorginstellingen de TU Delft en zorgverzekeraars streven we ernaar om patiënten de juiste zorg, op het juiste, moment,  op de juiste plek te bieden. Want zo zien wij de toekomst!”

Topklinische zorg

 

Samen met 25 andere ziekenhuis in Nederland mag Reinier de Graaf zich een topklinisch ziekenhuis noemen. De topklinische ziekenhuizen vormen een aparte categorie,· naast algemene ziekenhuizen en academische ziekenhuizen. In de topklinische ziekenhuizen ligt de focus, naast bieden van goede basiszorg, op topklinisch zorg, wetenschap en opleiding. Bovendien wisselen ziekenhuizen kennis en expertise uit. Een ziekenhuis mag zichzelf alleen een topklinisch ziekenhuis noemen als het voldoet aan de criteria van Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ}. 

bron: algemeen dagblad

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nierstichting