gevulde portobello’s

Nodig:

  • 2-4 portabella’s of 4-6 grote champignons
  • 100 gram tofu
  • 30 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • knoflookpoeder

Informatie:

  • Voedingswaarden per persoon
    incl. menusuggestie
    Energie 390 kcal, Eiwit 20 gram, Koolhydraten
    50 gram – Waarvan suikers 8 gram, Vet 10 gram
    – Waarvan verzadigd vet 3 gram, Vezels 8 gram,
    Zout 1,5 gram

Bereidingswijze:

1 Wrijf de paddestoelen schoon en breek de stelen eruit.
2 Hak de stelen klein.
3 Prak de tofu met een vork fijn en meng er de geitenkaas en de gehakte stelen door.
4 Pers het teentje knoflook er boven uit en maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm.
5 Vul de paddenstoelen met het mengsel.
6 Gebruik voor iedere paddenstoel een apart stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de tapenade.
7 Plaats de paddenstoelen op de tapenade en vouw het folie dicht.
8 Laat de paddenstoelen in een matig hete oven in
15 minuten heet worden

Menusuggestie

Lekker met rauwkost en een gepofte aardappel met frisse bieslook vulling en een in plakjes gesneden volkoren pistoletje
Hiervoor heb je nodig…
• 250 gram rauwkostsalade met zelfgemaaktedressing
• Aardappelen in de magnetron met zelfgemaakte bieslooksaus
• 2 volkoren pistoletjes

bron:  NoSalt.nl.

Nierstichting