Gezonde sandwich

Nodig:

3 cm komkommer

1 kleine rijpe peer

2 lente-uitjes

½ kropje little gem.sla

2 takjes verse dragon

2 el yoghurt

1 tl Engelse mosterd

1 el ciderazijn

Cayennepeper

150 gr gekookte kipfilet

2 superdikke sneden volkoren brood

1 rijpe vleestomaat

2 kleine handenvol waterkers

½ citroen

info

  • 271 kcal
  • 4,8 g. Vet
  • 1,4 g.verz.vet
  • 24,6 g eiwit
  • 34,2 g.koolhyd.
  • 14,2g suiker
  • 6,8 g vezels
  • 1,4 gr.zout

Bereiden

  • Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden
  • schraap er met een theelepel de waterige zaadjes uit en
  • rasp de komkommer en de peer met lange halen op de grove plaat van een blokrasp.
  • Knijp het geraspte mengsel in je handen uit en doe  het in een kom.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Snipper de little gem,sla,
  • pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn ( je zou ook munt of basilicum kunnen gebruiken ),
  • en doe ze met de yoghurt, mosterd en azijn in de kom.
  • Hussel alles goed door elkaar, proef en breng de salade met een snufje cayennepeper op smaak.
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Rooster het brood in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin. NB  als je er een gewicht op legt, worden de broodjes gelijkmatig bruin en word het contrast tussen het krokante korstje en de zachte binnenkant groter.
  • Ik gebruik altijd twee superdikke sneden die ik na het roosteren horizontaal doormidden snijd. Als je wilt, kun je het ook met vier dunnere sneetjes doen.
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes en beleg er twee sneetjes geroosterd brood mee.
  • Strooi er een snufje zeezout op en schep er een hoopje aangemaakte salade op.
  • Leg er de plakjes kip en de rest van de salade op,
  • maak de waterkers aan met citroensap, verdeel de waterkers
  • en leg er de andere sneetjes brood op.
  • Rijg vast met een versierde spiesje.
Nierstichting