Kip kerrie met rijst

Nodig:

  • 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
    peper
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje gemberwortel van ca. 2 cm, geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 schijven ananas uit blik, in stukjes gesneden

 

 

info

  • Eiwit: 27 gram
  • Zout: 0,5 gram (natrium 200 mg)
  • Kalium: 750 mg
  • Fosfaat: 330 mg
  • Koolhydraten: 14 gram

 

 

 

Bereiden

  • Bestrooi de blokjes kipfilet met peper, maïzena en de helft van de kerriepoeder. Laat de zonnebloemolie goed heet worden in een hapjespan of braadpan.
  • Bak de kip al omscheppend goudbruin in ca. 2 minuten. Schep uit de pan op een bord.
  • Voeg eventueel nog wat olie toe en fruit dan zachtjes de gesnipperde ui, knoflook, geraspte gember, sambal en de rest van de kerrie tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de gesneden paprika toe en fruit 5 minuten mee.
  • Doe de kip terug in de pan en voeg de kokosmelk en de rozijnen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de ananas toe en warm even mee.

Tips

  • Wilt u de saus nog geler van kleur hebben? Voeg dan een lepel kurkuma (= koenjit) toe.
  • Lekker met gekookte rijst en een komkommersalade
  • Kipdijenvlees is malser en wordt minder snel droog dan kipfilet
Nierstichting