Luxe voorgerecht: kip pasteitje

Nodig:

  • 30 gr. bakboter (zoutloze margarine) + 20 gr.
  • 60 gr. bloem
  • 4 pasteibakjes
  • 1 dl natriumarme kippenbouillon
  • 4 dl melk
  • 1 blikje tomatenpuree (zonder toegevoegd zout, Del Monte)
  • 200 gr. soepgroente
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 el chili-, paprika-, kerrie-, en knoflookpoeder

Informatie:

  • voor 4 personen
  • bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:

  • Bereid de pasteibakjes als op de verpakking aangegeven.
  • Laat 30 gram boter smelten.
  • Zet het vuur laag en voeg de bloem toe.
  • Al roerend vermengen en verhitten tot het geheel dof uit slaat.
  • Voeg vervolgens de bouillon en melk (beiden koud) toe.
  • Doe dit stapsgewijs en zorg dat het een glad geheel blijft.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken.
  • Daarna de soepgroente,
  • Kip en kruiden toevoegen en nog 30 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Af en toe roeren om het aankoeken te voorkomen.
  • Je kunt de laatste 5 minuten nog 20 gram ongezouten margarine toevoegen om de ragout iets romiger te laten smaken.
Nierstichting