Garnalencocktail

2 personen 0-15 minuten

Nodig:

  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel slasaus 25 % olie
  • 2 eetlepels Biogarde yoghurt, halfvol
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • stukje komkommer
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 2 takjes peterselie

Voedingswaarde per portie

  • Energie 120 kcal
  • Eiwit 10 gram
  • Koolhydraten6 gram – Waarvan suikers 5 gram
  • Vet 6 gram Waarvan verzadigd vet 1 gram
  • Vezels 1 gram
  • Zout 1,5 gram

Bereidingswijze:

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup en wat peper.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje er over.
  7. Garneer met wat kleingesneden peterselie

Ingrediënten over?

Garnalen: Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een

onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste

houdbaar tot).

Bron: nierstichting kerstspecial

Recept uit de kerstspecial van de nierstichting. Wil je deze ontvangen vul dan onderstaand formulier in.