Lamsfilet met hazelnootsaus, sperciebonen en aardappelen

2 personen 0-30+ minuten

Nodig:

  • 6 aardappelen
  • 500 gram snijbonen
  • 25 gram hazelnoten
  • 2 stukjes lamsfilet
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Citroensap

Voedingswaarde per portie

  • Energie 560 kcal
  • Eiwit 30 gram
  • Koolhydraten 40 gram Waarvan suikers 2 gram
  • Vet 30 gram – Waarvan verzadigd vet 6 gram
  • Vezels 15 gram
  • Zout 0,2 gram

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Hak de hazelnoten klein.
  4. Kook de snijbonen in weinig water in ca.8 minuten gaar.
  5. Bestrooi het lamsvlees met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 6 minuten bruin en rosé van binnen.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  8. Bak de gehakte hazelnoten kort in de achtergebleven margarine.
  9. Voeg 50 ml water toe en breng dit aan de kook.
  10. Maak op smaak met een beetje citroensap. Geef er de aardappelen en snijbonen bij.

Kruidenwijzer tip:

Breng dit gerecht verder op smaak met: knoflook, koriander, munt en rozemarijn.

Ingrediënten over?

Hazelnoten: Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

Walnoten en kastanjes bederven snel,

maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen

zijn wel een jaar houdbaar.

Bron: nierstichting kerstspecial

Recept uit de kerstspecial van de nierstichting. Wil je deze ontvangen vul dan onderstaand formulier in.