Tv-programma De Nalatenschap:

“Het korte leven van Floor heeft zin gehad”

Als Brams vrouw Ingeborg 33 weken zwanger is, blijkt bij een controle dat de nieren van de baby twee keer zo groot zijn als normaal. En er niet zoveel vruchtwater is. Dat zijn geen goede tekenen. De gynaecoloog denkt aan polycysteuze nieren. Een aandoening waarbij veel holtes in de nieren ontstaan. Als Floor wordt geboren blijkt ze een nierfunctie te hebben van 25 procent en ligt ze de eerste maanden van haar leven in het ziekenhuis. Floor overlijdt als ze net drie jaar oud is.

 

In het tv-programma De Nalatenschap (SBS6) vertellen Bram, zijn vrouw Ingeborg en familieleden over Floor. Hoe zij binnen het gezin voortleeft. En wat haar overlijden, ondanks alle verdriet, hun familie heeft gebracht.

In deze uitzending komt eveneens Marie-Ceciel (54) aan het woord. In een paar jaar tijd verandert ook haar leven ingrijpend; ze is inmiddels afhankelijk van dialyse, die haar leven enorm beperkt.

 

Tom Oostrom, directeur Nierstichting, legt in de uitzending uit wat de Nierstichting er aan doet om nierschade te voorkomen en nierziekten te genezen; nierpatiënten hun leven terug te geven en de best mogelijke behandeling en steun te bieden.
Kijkt u mee naar deze aflevering van De Nalatenschap?

De Nalatenschap – SBS6

  • Zondag 15 december – 12.30 uur
  • Zaterdag 21 december – 16.30 uur (herh.)

 

 

De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te genezen. Uw steun is onmisbaar. Samen kunnen we verschil maken voor het leven. Help mee en geef nierpatiënten hun leven terug.

0 reacties

Een reactie versturen