Vijgen gevuld met geitenkaas

2 personen 0-15+ minuten

Nodig:

  • ½ eetlepel ongezouten gepelde pistachenootjes
  • 4 verse vijgen
  • 25 gram verse geitenkaas
  • ½ eetlepel vloeibare honing

Voedingswaarde per portie

  • Energie 155 kcal
  • Eiwit 4 gram
  • Koolhydraten 25 gram – Waarvan suikers 25 gram
  • Vet 4 gram – Waarvan verzadigd vet 2 gram
  • Vezels 2 gram
  • Zout 0,2 gram

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Hak de hazelnoten klein.
  4. Kook de snijbonen in weinig water in ca.8 minuten gaar.
  5. Bestrooi het lamsvlees met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 6 minuten bruin en rosé van binnen.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  8. Bak de gehakte hazelnoten kort in de achtergebleven margarine.
  9. Voeg 50 ml water toe en breng dit aan de kook.
  10. Maak op smaak met een beetje citroensap. Geef er de aardappelen en snijbonen bij.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas: Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Bron: nierstichting kerstspecial

Recept uit de kerstspecial van de nierstichting. Wil je deze ontvangen vul dan onderstaand formulier in.