Pasta met spinazie

Nodig:

  • 150 g spiraalmacaroni

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 el vloeibaar bak- en braadvet

  • 150 g rundergehakt

  • 300 g diepvriesspinazie (bijv. deelblokjes)

  • 1 pakje Boursin (80 g)

Voedingswaarde per portie

  • 31 g eiwit

  • 1 g zout (394 mg natrium)

  • 900 mg kalium

  • 360 mg fosfaat

Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten
Foto: Rawpixel via Unsplash

Spinazie is een kaliumrijke groente. Samen met aardappelen wordt het een kaliumrijke maaltijd. De combinatie met pasta is een goede manier om een spinaziemaaltijd met minder kalium op het menu te zetten!

Bereidingswijze:

  1. Kook de spiraalmacaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de gesnipperde ui enige minuten in het vloeibaar bak- en braadvet.
  3. Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul en bruin in ca. 5 minuten.
  4. Voeg de diepvriesspinazie toe, laat dit ontdooien en kook het enkele minuten mee.
  5. Voeg de Boursin toe en laat deze smelten. Goed doorroeren en op smaak maken met versgemalen peper.
  6. Roer de uitgelekte gare pasta door het spinaziemengsel en serveer direct.
bron:  NoSalt.nl.
Nierstichting