Peer met noten crumble

Nodig:

  • 2 peren
  • Snufje kaneel
  • 2 eetl honing
  • Slagroom of ijs om er bij te serveren

 

Crumble:

  • 50 gr boter
  • 3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
  • 4 eetl suiker
  • 60 gr bloem

Informatie:

  • voor 4 personen
  • bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Schep de noten er door.
  • Halveer de peren en verwijder het klokhuis.
  • Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing.
  • Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op.
  • Zet de peren ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop.
  • Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs..
Nierstichting