Scholrolletjes met mosterdsaus

Nodig:

  • 600 gr. scholfilets
  • 200 gr. dunne sperziebonen
  • versgemalen peper
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr. in reepjes gesneden wortel
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 el natriumarme mosterd
  • 1 dl droge witte wijn
  • knoflookpoeder

Informatie:

  • voor 4 personen
  • bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:

  • Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water in 6-7 minuten beetgaar.
  • Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met peper.
  • Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af.
  • Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui
  • Rol de scholrolletjes zo op, zodat de groente er aan één kant uitsteekt.
  • Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal.
  • Roer in een kom de crème fraîche met mosterd, wijn en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes.
  • Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175°C in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Prachtig opgediend is dit gerecht een kerstfeestje op tafel. De verse groenten zijn gerold in de de scholfilet en zo heb je met een hapje vis meteen een hapje groenten binnen. Het knapperige van de groenten combineert goed met de zachte smaak van de schol.

De mosterdsaus heb je binnen een mum van de tijd op tafel staan omdat hij wordt gebonden met crème fraîche en je dus niet hoeft te klooien met bloem en boter. Makkelijk toch?

We gebruiken voor dit gerecht natriumarme mosterd, te koop in de beter gesorteerde supermarkten en natuurlijk altijd online bestelbaar. Dus dit gerecht is ook weer te maken in een natriumarm dieet. Want er zit verder geen (toegevoegd) zout in de andere ingrediënten.

We hebben op de foto aardappeltjes gebruikt, maar je kan dit natuurlijk ook heerlijk eten met wat rijst.

bron:  NoSalt.nl.

Nierstichting