Tomatensoep a la Gerard

Nodig:

 

  • Blik tomatenblokjes of pak tomatensap zonder zout
  • Groentebouillonblokjes minder zout (Damhert Zie bericht over zoutloze kruiden
  • 250 gram halfom gehakt of kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 Beschuit of paneermeel
  • Gehakt kruiden zonder zout
  • Vadouvan kruiden
  • Peterselie vers of gedroogd
  • Koffiemelk  ( scheutje )

Bereidingswijze:

Zet een pan op met de tomatenblokjes of tomatensap en breng dit aan de kook met een beetje water, 1 groentebouillonblokje toevoegen ( naar smaak meer ).

Doe het gehakt in een kom en meng het met de gehaktkruiden, ei en beschuit,

Maak er balletjes van en voeg toe aan de soep, laat deze zachtjes koken.

Blijf proeven, niet teveel kruiden ineens er bij doen. Klein schepje peterselie toevoegen en een scheutje koffiemelk toevoegen. Mocht het nog flauw zijn een beetje voudavan toevoegen.

Ik doe dit normaal uit de losse pols, het recept is natuurlijk ook te maken met verse soeptomaten. Inkruisen met een mes en in kokend water leggen, velletje verwijderen, dit is heet!!!

 

 

Eet smakelijk en laat weten of het gelukt is,

 

Gerard

1 Reactie

  1. Rita Verbrugge

    De soep was heerlijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nierstichting